Италия

Інформуємо Вас, що від 28.05.2014 Консульство Італії внесло зміни до вимог оформлення та спрощення документації!

 

Визовая поддержка осуществляется исключительно для туров с проживанием, забронированным в компании «СЕЛЕБРИТИ».

см. Требование к документам для оформления виз

Вся документація українського походження, окрім паспортів, повинна бути перекладена італійською або англійською мовою без печатки бюро перекладів чи нотаріального завірення.

 

1. АНКЕТНІ ДАННІ

обов’язково із вказанням повної домашньої адреси, контактного номеру телефону, включно із кодом міста.

 2 фотографіями (кольорові фото на білому фоні, розміром 3,5x4,5 см)

2. ПІДТВЕРДЖЕННЯ ЗАЙНЯТОСТІ:

• ДОВІДКА З МІСЦЯ РОБОТИ,

складена на фірмовому бланку роботодавця, із вказаними номерами телефонів, адресою та даними про реєстрацію роботодавця, особовими даними працівника, датою його зарахування на роботу, займаною посадою та заробітною платнею (з розшифровкою щомісячної зарплати за останні 6 місяців). У справці повинні бути вказані дати поїздки та підтвердження того, що на час поїздки за заявником зберігається його місце роботи. Довідка дійсна протягом одного місяця.

Приватні підприємці подають:

• копію свідоцтва про реєстрацію завіреною печаткою

АБО      

• довідку про доходи з податкової інспекції за останні шість місяців чи звіт за останній звітний період (згідно группи ФОП на єдиному податку) з печаттю чи квитанцією з податкової.

Працівники приватних підприємців подають:

• довідку з роботи із зазначенням зарплати за останні шість місяців,             

• копію свідоцтва про реєстрацію роботодавця, завірену печаткою роботодавця.

Пенсіонери подають:

• копію пенсійної книжки.

Учні та студенти подають:

• завірену печаткою довідку з навчального закладу (для запиту візи під час учбового періоду повинен бути дозвіл з місця навчання на відсутність на заняттях). Довідка дійсна протягом одного місяця.

У випадку відсутності офіційного місця зайнятості:

письмова підписана заява, у якій висвітлюється економічне становище заявника. До заяви може додаватися підтверджувальна документація.

3. ОСОБИСТІ ФІНАНСОВІ ГАРАНТІЇ на весь термін перебування в Італії:

БАНКІВСЬКА КАРТКА, дійсна за кордоном, (копія) й оригінал ДОВІДКИ (дійсної протягом одного місяця) з банка про стан банківського рахунку заявника на візу (у будь-якій валюті) із вказанням П.І.Б. заявника та номера картки. У випадку надання іменної банківської картки, дійсної за кордоном, достатньо чеку з банкомату (дійсного протягом трьох днів) замість довідки з банку;

АБО

ДОВІДКА з банка із вказанням залишка на поточному банківському рахунку та РУХУ КОШТІВ НА РАХУНКУ за останні 3 місяці;

АБО

оригінали та копії ДОРОЖНИХ ЧЕКІВ, квитанцій про купівлю дорожних чеків;

AБО

оригінал та копія БАНКІВСЬКОГО ПОРУЧНИЦТВА (fidejussione bancaria);

АБО

НОТАРІАЛЬНИЙ СПОНСОРСЬКИЙ ЛИСТ від третьої особи в Україні із вказанням дат поїздки, а також копія внутрішнього паспорту (заповнених сторінок) і особисті фінансові гарантії особи, яка є спонсором.

Кошти, необхідні для в’їзду та знаходження на території Італії (в Євро)

Тривалість поїздки

На одну особу (в Євро)

1 - 5 днів: фіксована сума

269,60

6 - 10 днів: в день на особу

44,93

11 - 20 днів: фіксована сума
+ в день на особу

51,64
36,67

20 днів і більше: фіксована сума
+ в день на особу

206,58

27,89


 

 

 

 

 

4. МІЖНАРОДНИЙ МЕДИЧНИЙ СТРАХОВИЙ ПОЛІС:

в оригіналі та копії, оформлений в Україні, дійсний у зоні Шенген на запланований термін дії візи + коридор 15 днів. Мінімальна сума страхового покриття становить 30 000 Євро.

 

5. БРОНЮВАННЯ КВИТКА:

із фіксованими датами в обидві сторони у випадку поїздки літаком, потягом або рейсовим автобусом.

АБО у разі подорожі автомобілем надаються такі документи:

• оригінал та копія технічного паспорту автомобіля,               

• оригінал та копія страховки «green card»,  

• оригінал та копія посвідчення водія,             

• якщо автомобіль орендовано, оригінал та копія договору оренди транспортного засобу.

6. ДОКУМЕНТИ НА ПІДТВЕРДЖЕННЯ ЕКОНОМІЧНОГО СТАНОВИЩА (надаються за бажанням заявника):

• документи на підтвердження права власності на нерухомість або інші джерела прибутку (копія)           

• виписки з банківських депозитних рахунків.

7. ПАСПОРТИ:

• Закордонний паспорт і копія його заповнених сторінок. Паспорт повинен бути дійсним принаймні три місяці після закінчення дії візи і виданим не раніше, ніж 10 років тому (ст. 12 Візового кодексу). В паспорті мають бути щонайменше 2 вільні сторінки. Паспорти з подовженим терміном дії не приймаються.    

• Всі інші закордонні паспорти заявника з дійсним терміном дії (та копії всіх сторінок) і з закінченим терміном дії та копії всіх заповнених сторінок.             

• Внутрішній паспорт і копію його заповнених сторінок.

 

НЕПОВНОЛІТНІ ЗАЯВНИКИ

Якщо неповнолітньому просять візу у паспорт одного з батьків, дитина повинна бути вписана у цей паспорт З ФОТОГРАФІЄЮ (обов’язково).

1.       АНКЕТНІ ДАННІ з 2 фотографіями

2.        Оригінал і копія СВІДОЦТВА ПРО НАРОДЖЕННЯ з перекладом. Якщо прізвища батьків, зазначені в свідоцтві про народження відрізняються від дійсних, необхідно надати документи, які засвідчують зміну прізвища.

3.       НОТАРІАЛЬНА ЗГОДА

-якщо дитина подорожує з обома батьками, то дозвіл на  виїзд не потрібен, (дозвіл потрібен лише від того з батьків, хто не їде)

У згоді на виїзд повинно бути зазначено:

- що дитина виїжджає за кордон в Італію,

- дати поїздки,

- дані супроводжуючої особи згідно внутрішнього паспорта.

       У випадку відсутності одного з батьків замість дозволу на виїзд дитини від нього необхідно надати ІНШІ АКТИ ГРОМАДЯНСЬКОГО СТАНУ, оригінали яких повинні бути апостильовані та з професійним перекладом:

- якщо один із батьків позбавлений батьківських прав на дитину, необхідно надати оригінал і копію відповідного рішення суду, дійсного протягом 6 місяців з дати видачі;    

- допускається оригінал і копія судового рішення про визнання одного з батьків померлим, дійсного протягом 6 місяців з дати видачі (Зауважте! Не приймається рішення суду про визнання одного з батьків безвісти зниклим).

- Якщо в момент народження дитини ім’я батька було записане зі слів матері, подається оригінал (дійсний протягом 6 місяців з дати видачі) і копія витягу з державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України;

- Якщо один із батьків помер, необхідно надати оригінал і копію свідоцтва про смерть. Свідоцтво про смерть не потребує апостилю.

 

4.       КОПІЯ НАЦІОНАЛЬНИХ ПАСПОРТІВ батька та матері, які дають згоду на виїзд дитини за кордон.

5.       ПІДТВЕРДЖЕННЯ ЗАЙНЯТОСТІ:

6.       • завірена печаткою ДОВІДКА з навчального закладу (для запиту візи під час учбового періоду повинен бути дозвіл з місця навчання на відсутність на заняттях)

7.       ФНАНСОВИ ГАРАНТІЇ ВІД БАТЬКІВ АБО СУПРОВОДЖУЮЧУЇ ОСОБИ

8.       АВІАКВИТКІ, МЕДИЧНИЙ СТРАХОВИЙ ПОЛІС

 

Якщо дитина виїжджає у супроводі матері та/або батька, яка/який вже має ДІЙСНУ ШЕНГЕНСЬКУ ВІЗУ, необхідно пред’явити паспорт цього з батьків, ксерокопію сторінки з його/її особовими даними та копію візи, термін дії якої однаковий або перевищує термін візи дитини.

 

 

Подписка на рассылку
Имя:
E-mail:
Название агентства:
 
Курсы валют
$ 26.600
€ 30.900
дата  
Royal Caribbean
Celebrity Cruises
Azamara Cruises
MSC Cruises
Pullmantur
Costa Cruises
Oceania Cruises
Carnival The Fun Ships
Disney Cruise Line
Norwegian Cruise Line
Princess Cruise
Holland America Line
Crystal Cruises
Cunard
Silversea
[AD]